שנה א' באוניברסיטה באיטליה, נשמע מפחיד לא?

היי, קוראים לי בר, סטודנטית לאדריכלות באוניברסיטת פירנצה, מתחילה בימים אלו שנה ב’ ועדיין לא מאמינה איך השנה הראשונה עברה כל כך מהר.

אז אם אתם גם מעוניינים ללמוד באיטליה בכללי ואדריכלות בפרט הכתבה הזו כנראה תהייה לכם לעזר.

אז כמה עובדות חשובות שכדאי שכל סטודנט ידע מראש….

עובדה 1# - המבחן!

ררוב המבחנים אם לא כולם מתבצעים ב ע ל –  פ ה ! (אפילו מתמטיקה ופיזיקה!!!). מפתיע נכון? שיטת הלימוד האיטלקית שונה מאוד מזו של הארץ ושמה דגש יותר על הבנה ולאו דווקא שינון. לכל אוניברסיטה יש אתר משלה ובו פורטל להזמנת תורים למבחנים וכל סטודנט בתורו ניגש למבחן, לרוב אחד מול אחד עם הפרופסור או אחד העוזרים שלו, ונבחן בשאלות בעל פה. כך המרצה יכול לדעת בוודאות מה הרמה שלך בחומר ואין שום חשש להעתקה. דרך בחינה זו היא דווקא עדיפה לסטודנטים שנה א’ שעדיין מתקשים עם השפה מכיוון שחלק מהפרופסורים באים לקראת ולא בוחנים את שפת הסטודנט אלא את ההבנה שלו ויכולתיו להסביר את עצמו תוך מענה נכון על התשובה כמובן. כך שבשנתכם הראשון כסטודנטים, כושר התבטאות גופני יצירתי יכול להועיל הרבה אז.. תתחילו ללמוד את שפת הסימנים. (חשוב לציין שמשנה ב’ והלאה ההתחשבות בקשיי השפה פוחתת וידרשו מכם כבר להתבטא כראוי).

עובדה 2# - השנה הראשונה הכי קשה?

שעות הלימוד הן רבות מאוד (כמובן שנתון זה משתנה מתואר לתואר, נתון זה מתבסס על לימודי אדריכלות). בשנה האחרונה מצאתי את עצמי 9 שעות ביום בשיעורים בפקולטה, בין שעה ל3 שעות נוספות של פגישות בין קבוצות לימוד, שעתיים של תרגום כל המילים שלא הבנתי במהלך היום ושאר הזמן עד שכבר נגמרים הכוחות- בישיבה מול המצגות או הספרים ותרגום של מילה במילה בסבלנות גמורה.

שנה א’ היא שנה אינטנסיבית מאוד! כל סטודנט בארץ יוכל להעיד שהשנה הראשונה הייתה הקשה ביותר אז בטח ובטח ששנה ראשונה בארץ זרה הדורשת לא רק למידה של החומר הנלמד אלא גם למידה בשפה זרה ברמת שפת אם.

המלצה שלי, אם יש לכם את האפשרות לחסוך לפני המעבר כסף שיספיק לפחות לחצי שנה הראשונה ובכך לא תאלצו לעבוד, תעשו את זה! זה יקל עליכם המון מבחינה נפשית ופיזית.

עובדה 3# - על סמסטרים ומה שבינהם

באיטליה הסמסטרים מתחלקים לשניים וכיוצא מכך ישנן גם שתי תקופות מבחנים מרכזיות. סמסטר א’ מתחיל בספטמבר עד דצמבר-ינואר ותקופת המבחנים שלו נמשכת בין ינואר לפברואר. סמסטר ב’ מתחיל במרץ עד יוני ותקופת המבחנים היא בין יוני ליולי.

אומנם זה נשמע עמוס אך לכל מבחן יש מספר רב של מועדים שאפשר לגשת אליהם. כך שכל סטודנט יכול להחליט לבד ולסדר את הלו”ז מבחנים המתאים לו. בדרך כלל לכל מבחן יש שני מועדים בזמן תקופת המבחנים של סמסטר א’, עוד 2 מועדים בתקופת מבחנים ב’, מועד באפריל, מועד בספטמבר ובאוקטובר. כך שתמיד אפשר להשלים! (רק המלצה שלי, אל תדחו במכוון אף מבחן! אף סטודנט זר לא היה רוצה שיצטברו לו כמות מבחנים גדולה ובנוסף לזה, יש קורסים שאי אפשר לגשת אליהם במידה ולא סיימת קורס אחר).

אל תפחדו לגשת למבחנים גם אם אתם לא מרגישים מוכנים! הציון ירשם לכם רק אחרי שתאשרו אותו אז אין למה לפחד מציון נמוך. ההפך, לכו למבחן, תראו איך הוא בנוי, תקשיבו לשאול שהפרופסור שואל וכמובן לתשובות ותגיעו חכמים יותר למועד הבא.

עובדה 4# - קרדיטים

בדרך כלל מספר הקרדיטים לשנת לימוד מסתכמת ב60 קרדיטים. ישנם קורסים קטנים של בין 1-4 קרדיטים, קורסים בינוניים של 6-8 קרדיטים וקורסים גדולים וחשובים של 12 קרדיטים ואפילו יותר. מספר הקרדיטים מעיד בעיקר על רמת החשיבות של הקורס וכמובן הקושי.

(למבקשי מלגה בשנה ב’ ומעלה יש צורך לעבור את מספר קרדיטים מסוים שעומד בדר”כ על 20 על מנת לשמור על המלגה הקיימת וכ – 25 קרדיטים כדי להיות מורשים לבקש מלגה גם בשנה שאחריה).

עובדה 5# - כמה תלמידים יש בכיתה?

גודל כיתות הלימוד משתנה מתואר לתואר. בכיתות ללימוד רפואה לדוגמא מספר התלמידים בכיתה יכול להגיע ל200 סטודנטים לעומת תואר באדריכלות שבו הכיתות קטנות יותר ונע בין 40-60 תלוי קורס.

נצלו את העובדה שהינכם סטודנטים זרים והציגו את עצמכם בפני כל פרופסור בתור סטודנט שצריך קצת יותר יחס אישי. זה נותן יתרון ענק שהמרצים יודעים את המגבלה שלך (בעיקר בכיתות קטנות, כמו באלו של אדריכלות), יש מרצים שאף יתנו לכם הקלות כמו מילון או להשתמש במחשב אם רק תבקשו אז אל תהיו ביישנים!

(למבקשי מלגה בשנה ב’ ומעלה יש צורך לעבור את ה20 קרדיטים על מנת לשמור על המלגה הקיימת ו25 קרדיטים כדי להיות מורשים לבקש מלגה גם בשנה שאחריה).

עובדה 6# - פרלטה איטליאנו פר פבורה! parlate italiano per favore

איטלקים לא יודעים אנגלית!! מעטים האיטלקים שתפגשו שידעו לדבר אתכם אנגלית שוטפת, לא הסטודנטים ולא המרצים. ככה שכבר מעכשיו תתרגלו איטלקית בכל זמן פנוי שיש לכם! תקשיבו למוזיקה (ותתרגמו לעצמכם את השירים), תקראו ספרים, מאמרים, כתבות, תראו סרטים וסדרות עם דיבוב לאיטלקית (המלצה שלי, תראו סדרות או סרטים שאתם מכירים ממש טוב, ככה יהיה לכם יותר קל להבין).

(באתר tanti film ישנם הרבה סרטים וסדרות באיטלקית, מומלץ בחום).

וכמה עצות אישיות ממני אליכם...

עצה 1# - קשה יש רק בלחם?

לא להתרגש מהקושי. הקושי שפה הוא מכשול ענק וקשה לצבור ככה חברים בהתחלה אבל אל דאגה, זה יגיע! תהיו אתם, תחייכו מלא גם אם אין לכם מה להגיד, תשדרו חיוביות והשאר כבר יבוא מעצמו.

עצה 2# - תשאלו!

יש ישראלים בכל מקום ותמיד יהיה מישהו שכבר עבר את מה שעובר עליכם, שכבר נתקל באותה הבעיה או שמחפש פתרון בדיוק כמוכם. תתייעצו! יש כל כך הרבה קבוצות בפייסבוק ואינספור אנשים שישמחו לעזור ולשתף איתכם את הידע שלהם אז אל תתביישו.

עצה 3# - אתם חיים את החלום!

אל תפחדו להיות מי שאתם או מי שהייתם רוצים להיות. זו מדינה חדשה עם אנשים חדשים. זה הזמן לשנות ולשפר כל מה שרציתם ולא יכולתם.

עצה 4# - לא הביישן למד

אל תתביישו. לא הביישן למד. אז כל שאלה שצצה, משהו לא ברור עד הסוף, תוודאו! אל תפחדו לשאול את אותה שאלה גם 700 פעם. זה עדיף על לא להבין.

עצה 5# - הרנסנס זה כאן!

סטודנטים למקצועות האומנות (אדריכלות, עיצוב, אומנות וכו..) – תטיילו! איטליה היא המקום המושלם ללמוד את המקצועות האלה וכל טיול שכזה הוא חוויה לימודית! תלכו לכמה שיותר מקומות, תקראו אליהם, תחקרו.. זה יעזור לכם מאוד בחומר הלימודי ובהשראה, מניסיון!

עצה 6# - המקום שלי

תמצאו את הפינה השקטה והנוחה שלכם לרגעים הקשים. אם זה בית קפה או  בר, פינה יפה בעיר, שפת הנהר או החוף, בית של חבר או סתם בחדר שלכם. השנים האלו לא פשוטות ונקודות משבר יש תמיד, תעשו הכל כדי למזער אותם.

עצה 7# והכי חשובה!

תיהנו. עשיתם החלטה אמיצה ומשוגעת! יש סטודנטים שבוחרים לבוא לאיטליה מרצון ויש כאלו שזו לא העדיפות הראשונה שלהם, אבל כולכם נמצאים באמצע של חוויה שכל אדם אחר היה רוצה להחליף איתכם אז תנצלו את זה. למרות שהכל נראה לחוץ תמצאו זמן לצאת קצת, להיפגש עם חברים, לאכול ג’לטו או לשתות יין טוב כי אתם נמצאים באחת המדינות היפות בעולם!

 

בהצלחה לכולם,

מאחלת לכם ולי שנה מדהימה מלאת חוויות והצלחות!

לכל שאלה נוספת- bar dvir בפייסבוק.

בר.

פוסטים שעשויים לעניין:

תגובה אחת

  1. החזרת אותי 40 שנה אחורה.
    התקופה היפה בחיי.
    מאז מחשיב את איטליה כארץ האהובה עליי.
    אין על האיטלקים נשארנו חברים מאז ועד היום.
    תהני מיכול רגע.
    NOSTALGIA

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *